Spring naar content

Wij zijn
Roosendaal

Wij zijn Roosendaal. Dagelijks zetten wij ons in voor onze prachtige stad in het westen van Brabant – en natuurlijk voor de vijf even waardevolle dorpen. 

Met 80.000 inwoners en meer dan 6.000 bedrijven zijn we groot genoeg voor interessante vraagstukken, maar ook klein genoeg voor korte lijntjes met belangrijke stakeholders. We zijn met pak ‘m beet 550 collega’s, die allemaal hetzelfde willen: zo goed mogelijk werk leveren voor de Roosendaalse inwoners en ondernemers. En samen resultaten behalen waar we trots op kunnen zijn.

Maar wat is werken voor Roosendaal nu eigenlijk? In de video hiernaast leggen we dat vliegensvlug aan je uit.

Autonomer
werken

Ben je op zoek naar een organogram? Jammer, die ga je bij ons niet vinden. De tijd van een directiemodel met directeuren, afdelingshoofden en teamleiders is hier allang voorbij. Wij zijn een platte organisatie en werken in groepen, waarvan het merendeel zelforganiserend is. De groepen hebben rechtstreekse lijntjes met onze vierkoppige directie. Want wij geloven in het samen doen. De basis voor dit alles is vertrouwen.

Vertrouwen in vrijheid en verantwoordelijkheid. Bij ons hoef je niet eerst drie handtekeningen van managers te verzamelen. Nee, gewoon doen! Dat noemen wij autonomer werken.

Een moderne
organisatie

Werken voor Roosendaal betekent werken voor een moderne organisatie die – net als de samenleving – blijvend in ontwikkeling is. En bij een moderne organisatie horen moderne middelen. Wat dacht je van een digitale werkomgeving, zodat je op welke plek dan ook je werk kunt doen. Heb je een fysieke afspraak buiten de deur? Pak je toch gewoon een van onze elektrische fietsen of deelauto’s. Oh, of pak het OV met zakelijk reizen. Hoe dan ook, volop mogelijkheden. Vinden we vanzelfsprekend.

Kansen om
te verrassen

Voor Roosendaal werken is niet niks. We vragen flink wat van onze medewerkers, maar stellen daar ook wel wat tegenover. Je krijgt bij ons kansen om te verrassen en te vernieuwen. We bieden je ruimte om je talenten te ontdekken en in te zetten. En stimuleren je om je blijvend te ontwikkelen. Zo krijg je bij ons de beschikking over een persoonlijk opleidingsbudget, bieden we je verschillende interne opleidingen aan en mag je gebruik maken van onze externe coaches. Want investeren in jou betekent ook investeren in Roosendaal! Dat klinkt natuurlijk als een verkooppraatje, iets wat elk bedrijf belooft, maar het is écht zo. Onze collega’s vertellen het zelf aan je.

Iedereen
is uniek

We verschillen onderling meer dan je misschien zou denken. Neem iemands etnische achtergrond, seksuele voorkeur, leeftijd of geloof. In Roosendaal willen we dat iedereen zichzelf kan zijn binnen de organisatie en dat we, ongeacht die verschillen, op een fijne manier kunnen samenwerken. Hoeveel we ook van elkaar kunnen verschillen: iedere collega moet zich geaccepteerd voelen. Dat bereiken we alleen als iedereen een open houding heeft, en daar willen we als organisatie actief bij helpen. Zo maken we graag vooroordelen bespreekbaar op de werkvloer, op welke manier dan ook. Want wanneer je jezelf kunt zijn als persoon, kun je misschien wel hét verschil maken voor onze stad.

Onze
kernwaarden

In Roosendaal hebben we drie kernwaarden: resultaatgericht, samen en de ander centraal. We maken duidelijke afspraken over de resultaten die we willen behalen. We spreken elkaar aan op gemaakte afspraken, houding en gedrag. En we gaan uit van eigen verantwoordelijkheid. We komen samen tot resultaten. We gaan de dialoog aan om het gemeenschappelijke belang te dienen. En we zorgen voor samenhang tussen onze eigen initiatieven en die van onze partners. En bij alles wat we doen, stellen we de ander centraal. We luisteren en horen de behoefte achter de vraag, durven los te laten en gaan ervan uit dat mensen zelf het meeste weten over hun eigen omgeving.

Het boek van Roosendaal

Dat we niet zomaar een gemeente zijn, laten we zien in alles wat we doen. Daarom hebben we een manier gevonden om onze verhalen op onze eigen wijze met je te delen: ‘Welkom Thuis’.

Een boek bomvol verhalen, anekdotes en gedichten over wat hier op de werkvloer gebeurt. Hier en daar wat aangedikt, want ja, zo zijn we dan ook wel weer, maar alles is gebaseerd op echte verhalen van echte medewerkers. Welkom Thuis vertelt je pas écht hoe het is om te werken voor Roosendaal.

Klik hiernaast op de cover om door Welkom Thuis te bladeren.

Het boek liever
luisteren?

Welkom Thuis

De verhalen uit Welkom Thuis hebben we voor het gemak opgenomen. Hiernaast kun je een…

Met wie heb ik het genoegen?

07:00 uur. De ochtend is begonnen, best op een abrupte manier. Je wekker heeft zichzelf…

De sportschool

Er was eens een sportschool. Ergens op de vierde verdieping. Goed gevuld, volgens de kenner.…

Kringen op de vloer

Het behoeft een beetje speurwerk, gebogen knieën en in sommige situaties zelfs een vergrootglas, maar…

Cabaret tussen de muren

“Heb jij de post al doorgegeven aan dinges?” – “Oh ja, al gedaan.” – “Inclusief…

Stapeltje werkspullen

Beginnend met een laptop, met daarop notitieboekje, voorstel, brief, post-its, telefoon, theetje, pen, chocolademelk, potlood,…

De blik

Twee ogen. Twee wenkbrauwen. Twee lippen. Eén neus. Eén gezicht. Wanneer alle 57 spieren op…

Handdoekje leggen

Ik werd wakker, dit keer vroeg. De wekker ging om 06:30 uur. Normaal gesproken ben…

Bierdrinkclub

Vandaag zijn we echt in onze nopjes. Dit is de dag waar we op hebben…

Lemon & ginger en rooibos

Je schaamt je een beetje, de wieltjes onder je kar maken namelijk nogal wat geluid…

Telefooncel

In de verte hoor je een telefoon die over gaat. Het is dat afschuwelijke deuntje.…

Dat is werken voor Roosendaal

Weer die sluis. Het wordt bijna symbolisch. Je zal er doorheen moeten, de laatste keer.…

Welkom Thuis

De verhalen uit Welkom Thuis hebben we voor het gemak opgenomen. Hiernaast kun je een paar van de beste verhalen op je gemakje beluisteren. Meer verhalen vind je onder de show ‘Welkom Thuis’ van Gemeente Roosendaal op Spotify!

Met wie heb ik het genoegen?

07:00 uur. De ochtend is begonnen, best op een abrupte manier. Je wekker heeft zichzelf zojuist luid laten horen. Die overgang van dromenland naar het levende leven gaat bij jou altijd snel.

De sportschool

Er was eens een sportschool. Ergens op de vierde verdieping. Goed gevuld, volgens de kenner. Loopbanden, spinningfietsen en vele andere spullen die een goede workout niet in de weg staan.

Kringen op de vloer

Het behoeft een beetje speurwerk, gebogen knieën en in sommige situaties zelfs een vergrootglas, maar wie goed kijkt kan ze al op veel plekken zien zitten. Kringen op de vloer.

Cabaret tussen de muren

“Heb jij de post al doorgegeven aan dinges?” – “Oh ja, al gedaan.” – “Inclusief natte handtekening?” – “Ja vers gekrabbeld, drie keer gescand en digitaal in het systeem gezet.”

Stapeltje werkspullen

Beginnend met een laptop, met daarop notitieboekje, voorstel, brief, post-its, telefoon, theetje, pen, chocolademelk, potlood, Tipp-Ex, stift, tape, koekje, tablet, onderzetter, poster, notitieboekje twee…

De blik

Twee ogen. Twee wenkbrauwen. Twee lippen. Eén neus. Eén gezicht. Wanneer alle 57 spieren op de juiste manier samenwerken, ontstaat er een alleszeggende blik.

Handdoekje leggen

Ik werd wakker, dit keer vroeg. De wekker ging om 06:30 uur. Normaal gesproken ben ik pas om 09:00 uur op kantoor, maar de strijd is begonnen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Bierdrinkclub

Vandaag zijn we echt in onze nopjes. Dit is de dag waar we op hebben gewacht. Al sinds het ontbijt zitten we met enthousiasme in de maag en wordt de lever warm van het avondwerk.

Lemon & ginger en rooibos

Je schaamt je een beetje, de wieltjes onder je kar maken namelijk nogal wat geluid wanneer je hem vooruit duwt. Een mix tussen piepen en gerammel van alles wat nog op de serveerkar staat.

Telefooncel

In de verte hoor je een telefoon die over gaat. Het is dat afschuwelijke deuntje. Dat deuntje dat door merg en been gaat, waar je ‘s nachts wakker van zou kunnen liggen.

Dat is werken voor Roosendaal

Weer die sluis. Het wordt bijna symbolisch. Je zal er doorheen moeten, de laatste keer. De binnenste deur gaat open terwijl je hem nog één keer aankijkt.

Het HUIS met
eigen ogen zien